♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ

همچنین مصرف كافی آب و مایعات به منظور دفع مواد زاید بدن و پرهیز از مصرف نوشابه‌های شیرین و گازدار در مبتلایان به چاقی ضروری است.
بدن انسان به دنبال عملكرد سیستم‌های پیچیده، تعادل میان انرژی دریافتی و انرژی مصرفی را حفظ می‌كند. بر هم خوردن این تعادل با بروز پدیده‌های چاقی یا لاغری همراه است. به گفته متخصصان چاقی و لاغری هر دو نوعی بیماری محسوب شده و به عنوان عامل خطر بیماری‌های دیگرنیز محسوب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، افزایش میزان چربی بدن به صورت موضعی یا عمومی را چاقی می‌گویند.

همچنین مصرف بیش از نیاز كالری غذایی به ویژه شیرینی‌ها و چربی‌ها، كمبود تحرك، برخی از اختلالات هورمونی و زمینه‌های ارثی از علل عمده چاقی به شمار می‌روند.

بیماری‌های قلبی - عروقی، فشار خون بالا، دیابت، سرطان، سنگ‌های صفراوی، تغییرات نامطلوب چربی خون و پرخوری عصبی نیز از عوارض مهم چاقی محسوب می‌شوند.

توصیه‌هایی برای مبتلایان به چاقی

بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی كشور، كاهش تدریجی وزن حدود نیم كیلوگرم در هفته و پیروی از یك رژیم غذایی متعادل با توجه به شرایط جسمانی (سن، جنس و فعالیت جسمانی) برای افراد چاق توصیه می‌شود. چاق‌ها بهتر است وعده‌های غذایی خود را به شش وعده كوچك و منظم تقسیم كرده و به صبحانه به عنوان یك وعده غذایی مهم توجه كنند و هنگام شام غذایی سبك مصرف كنند.

همچنین مصرف كافی آب و مایعات به منظور دفع مواد زاید بدن و پرهیز از مصرف نوشابه‌های شیرین و گازدار در مبتلایان به چاقی ضروری است.

افراد چاق بهتر است استفاده از سالاد و سبزی‌ها و یا سوپ‌های رقیق قبل از غذا را برای كاهش اشتها در دستور كار داشته باشند. كاهش مصرف نمك، شیرینی و شكلات، غذاهای چرب و سرخ شده در مبتلایان به چاقی تاكید می‌شود. چاق‌ها بهتر است از مواد غذایی به صورت آب پز، بخارپز یا كبابی استفاده كنند.

افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم، مصرف غذاهای پروتئینی مانند گوشت كم چرب، ماهی،